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Panzerottino surgelato prefritto ripieno Florigel

Anatomy of the panzerottino

outside

Impasto lievitato ottenuto da pochi semplici ingredienti, reso fragrante e dorato da una leggera frittura in olio di semi di girasole.

inside

Un ripieno morbido e filante, golosa combinazione di ingredienti più tradizionali, come pomodoro e mozzarella, o più audaci, dallo speck al tonno, dal salame alla parmigiana.

Always a hot story

La storia della mezzaluna farcita più nota del sud Italia si perde nella notte dei tempi contadini. Si narra infatti che la sua comparsa sulle tavole pugliesi è dovuta ad un’anonima massaia che, una volta infornata la sua pagnotta di pane, per recuperare gli avanzi di massa, decise di stenderli sulla spianatoia come fossero una pizza, farcirli con del pomodoro e della mozzarella e cuocerli dopo aver ripiegato e sigillato i bordi.
Like many street foods in the Italian culinary tradition, panzerotto originated from humble beginnings and became a trendy, versatile and democratic food that is easy to reinterpret to pander to ever-changing palates.

Panzerottini surgelati prefritti ripieni Florigel
Panzerottini surgelati prefritti ripieni Florigel
Panzerottini surgelati prefritti ripieni Florigel

The traditional Florigel recipe

Ingredients for 8 panzerotti

Dough

330 g of soft wheat flour
200 ml of warm water
9 g of fresh brewer's yeast
5 g of sugar
6 ml of extra virgin olive oil
10 g of salt

Filling

200 g di mozzarella per pizza
140 g di passata di pomodoro
q.b. origano
q.b. sale


Seed oil for frying
1
In a large bowl pour flour, yeast and sugar
2
In a second bowl pour water, salt and extra virgin olive oil. Mix the two bowls separately.
3
Combine the mixtures from the two bowls and knead until you obtain a smooth, homogeneous and elastic mass.
4
Make a cross cut on the dough, cover the bowl with a tea towel and leave to rise.
5
Prepare the filling: cut the mozzarella and add it to the tomato sauce and other ingredients.
6
Divide the dough into 8 equal balls and roll out with a rolling pin to form discs.
7
Place a spoonful of filling in the center of each dough disc.
8
Close in a crescent shape.
9
Seal the edges well with your fingers
10
Fry the panzerotti in hot oil until golden and crispy.
11
Drain the panzerotti on absorbent paper and serve hot.

Did you get hungry?

Discover our panzerottini, many fillings for one passion.

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Florigel srl | via Euripide, 80/82 Zona PIP – 76123 Andria (BT) | P. Iva 04029590728

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